Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover tirsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,53 prosent til 55,52 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,42 prosent til 52,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,93 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Noe av dagens oppgang kan ifølge Bloomberg News og TDN Finans tilskrives at Iraks oljeminister Jabbar Al-Luaibi mandag uttalte at hans land er nær ved å innfri sin del av Opecs avtalte produksjonskutt.Irak, som er Opecs nest største oljeprodusent, har ifølge ministeren kuttet produksjonen med 180.000 fat per dag, og vil innen utgangen av januar kutte med nye 30.000 fat per dag.Rundt 90 prosent av Iraks produksjonskutt kommer fra felt som drives av selskaper styrt av føderale myndigheter. Oljeminister Al-Luaibi sier at Bagdad også koordinerer reduksjoner med den delvis selvstyrte Kurdistan-regionen og internasjonale selskaper.- Markedet ønsker å se hvordan utviklingen blir i Opec-kuttene og i USAs oljeproduksjon. Oppmerksomheten er for øyeblikket rettet mot produsentene, og i hvilken grad de overholder sine kuttforpliktelser, men det er et avventende spill som pågår, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney,  Jonathan Barratt, til nyhetsbyrået.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News venter analytikerne denne uken vekst i amerikanske oljelagre for tredje uke på rad, med 2,25 millioner fat, når EIA onsdag rapporterer sin ukestatistikk.

olje
oljeprisen
opec
produksjonskutt
irak
eia
oljelager
Nyheter
Energi