Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller litt tilbake tirsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,52 prosent til 55,57 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 52,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Til tross for at prisene faller litt tilbake, holder de seg ifølge Bloomberg News og TDN Finans generelt godt oppe, etter at Saudi-Arabia mandag uttalte at produksjonskutt fra Opec og andre oljeproduserende land vil få oljemarkedet i balanse innen juni.Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih sa at graden av overholdelse av kuttforpliktelsene og utsikter til økende global oljeetterspørsel, bør være nok til å få markedet i balanse innen utgangen av første halvår, slik at det ikke bli nødvendig å forlenge produksjonskuttene.Oljeproduksjonen i Kina, som ikke er inkludert i produksjonsavtalen, ventes å fortsette å falle i år.- Markedet fortsetter å følge med på utviklingen i Opec-kuttene. Det andre nøkkeltemaet er hvor mye amerikansk oljeproduksjon som vil komme tilbake i markedet, når prisen konstant blir liggende på 50-tallet. Dette vil legge et lokk over markedet, inntil vi får se hvordan begge disse faktorene utvikler seg, sier analytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til nyhetsbyrået.Energiminister Al-Falih påpekte at mange land vil gå «the extra mile» ved å foreta større produksjonskutt enn de har lovet, og at Opec vil slutte å intervenere i markedet så snart globale oljelagre vender tilbake til sine 5-års gjennomsnittsnivåer.

olje
oljeprisen
opec
saudi-arabia
khalid al-falih
produksjonskutt
Nyheter
Energi