Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene styrker seg igjen torsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,87 prosent til 54,39 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,82 prosent til 51,50 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,43 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisene henter dermed inn noe av det store fallet fra onsdag. Prisene snudde ifølge Bloomberg News og TDN Finans opp etter at tall fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) sent onsdag kveld viste at oljelagrene i USA falt betydelig i løpet av uken frem til 13. januar.De nasjonale lagrene ble redusert med 5,04 millioner fat, og det var en reduksjon på 1,01 millioner fat i leveringspunktet Cushing i Oklahoma. Analytikere venter nå at lagrene skal ha falt med 1 million fat, når USAs energiinformasjonskontor (EIA) legger frem sin offisielle tall torsdag ettermiddag.Mens Opec-landene melder at de er i gang med å gjennomføre produksjonskuttene som ble avtalt før jul, spår Det internasjonale energibyrå (IEA) en økning av skiferoljeproduksjonen i USA etter hvert som prisene stiger.- Det er klare tegn til en produksjonsvekst i USA, men markedet er fullt av optimisme rundt Opec-avtalen. Vi ser at det etablerer seg en priskorridor, og støttenivået er på rundt 50 dollar pr fat, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.En femnasjoners komite, som skal overvåke at landene etterlever Opec-avtalen, vil holde sitt første møte 22. januar. De vil da beslutte hvilke mekanismer som skal benyttes for å vurdere overholdelsen.

olje
oljeprisen
oljelager
api
eia
opec
produksjonskutt
Nyheter
Energi