Spetalen øker i supply

Rabatten er på pene 67 prosent.

Energi

Standard Drilling har gjennom heleide datterselskaper kjøpt tre store, norskbygde supplyskip, går det frem av en børsmelding torsdag.Det dreier seg om PSV-ene (platform supply vessels) Volstad Viking, Volstad Supplier og Volstad Princess (fra Ålesund-baserte Volstad Shipping ), alle bygd av Aker Brattvaag i 2007-08 og utstyrt med ice class-kapasitet.Total kjøpesum (en-bloc) oppgis til 40 millioner dollar.Etter dette kjøpet vil selskapet kontrollere en flåte på ti norskbygde PSV-er.- Kjøpet på heleid basis representerer en milepæl for selskapet i å oppnå sin ambisjon om kontroll av en større flåte av skip, alle kjøpt til lave verdier, skriver selskapet i meldingen.Standard Drilling ser muligheter for ytterligere vekst i flåten.- Skipene øker flåten betydelig, og er gunstig priset på 13,3 millioner dollar per enhet, tilsvarende 67 prosent rabatt på nybyggprisen (40,6 millioner dollar), sier styreleder Martin Nes i en kommentar.Hele meldingen her.Fredly i styretIfølge siste tilgjengelige aksjonæroversikt (datert september) er Saga Tankers største aksjonær i Standard Drilling, med 46,02 prosent av aksjene.Saga Tankers eies 60,28 prosent av Øystein Stray Spetalen direkte og ytterligere 16,64 prosent gjennom Allum Holding og AS Ferncliff - i alt 76,92 prosent.I Standard Drilling-styret finner vi også Arne Fredly. Hans Apollo Asset Limited er 3. største aksjonær med 10,31 prosent. Han har også en eierandel på 3,00 prosent i Saga Tankers.Standard Drilling stiger 1,2 prosent til 86 øre torsdag ettermiddag, men er likevel ned 37,4 prosent siden nyttår. Børsverdien på selskapet er 225,3 millioner kroner.Saga Tankers ble sist omsatt i går for 3,14 kroner, noe som verdsetter selskapet til 835,7 millioner kroner. Aksjen er opp 12,1 prosent siden nyttår.

standard drilling
supply
øystein stray spetalen
Nyheter
Energi