Statoil selger seg ned i verdens første flytende vindpark

Statoil har besluttet å selge en andel på 25 prosent i Hywind Scotland pilotpark.

Energi

Statoil har besluttet å selge en andel på 25 prosent i Hywind Scotland pilotpark, verdens første flytende vindpark, til Masdar, fremgår det av en melding fra Statoil.Havvindparken, som ligger utenfor Peterhead i Aberdeenshire, Skottland, vil gi strøm til om lag 20.000 hjem når den starter produksjonen sent i 2017.– Pilotparken Hywind Scotland har potensial til å åpne nye, attraktive markeder for produksjon av fornybar energi over hele verden. Med Masdar som en solid strategisk partner i prosjektet får vi med oss et selskap med høye ambisjoner innen fornybar energi. Vi tror selskapet kan bli en viktig partner også i framtidige Hywind-prosjekter og vi håper at vårt samarbeid vil føre til fremtidige verdiskapingsmuligheter for begge parter, sier Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for Nye energiløsninger.Gjennom transaksjonen er Statoil og Masdar enige om å dele utbyggingsrisikoen, og Masdar skal dekke 25 prosent av tidligere og framtidige kostnader. Etter nedsalget vil Statoil ha en eierandel på 75 prosent i Hywind Scotland.

statoil
Nyheter
Energi