Trump-grepet som vil bety mest for oljeselskapene

Det amerikanske meglerhuset Morgan Stanley trekker frem det enkeltgrepet som vil bety mest for oljenæringen på kort sikt i en ny analyse.

Energi

I analysen som er gjengitt av TDN Finans, skriver meglerhuset at skattereform er det viktigste enkeltgrepet på kort sikt for oljenæringen.Den foreslåtte skatteplanen til Trump innebærerer at selskapsskatten i USA vil reduseres til mellom 20 og 25 prosent.Politiske konsulenter meglerhuset har snakket med i Washington D.C mener det er 40 til 50 prosent sannsynlighet for at denne vil bli implementert.«Vi tror dette vil føre til at WTI handles til en premie mot Brent, og dermed stimulerer høyere E&P-investeringer i USA enn vi har antatt for øyeblikket», heter det analysen, ifølge TDN Finans.I det korte bildet er det skattereformen som vil bli mest merkbar, ifølge meglerhuset, men det påpekes at også regulatorisk reform vil være positivt for oljesektoren.

donald trump
morgan stanley
oljenæringen
usa
skattereformen
Nyheter
Energi