– Trump skal godkjenne omstridte oljeprosjekter

USAs president Donald Trump akter å godkjenne de to omstridte oljerørledningene Keystone XL og Dakota Access, ifølge amerikanske medier.

Energi

Barack Obama stanset i 2015 Keystone XL-prosjektet, en planlagt rørledning fra Canada til USA, med en såkalt presidentordre som Trump nå kan reversere.Miljøorganisasjoner har fryktet at Keystone-prosjektet ville bidra til å øke utslippene av klimagasser, og også øke risikoen for lokale miljøproblemer som følge av mulige lekkasjer.Byggingen av den like omstridte rørledningen Dakota Access ble i desember midlertidig stanset etter store protester fra urfolk- og miljødemonstranter.Fox News og Bloomberg melder tirsdag at Trump er ventet å gi grønt lys til begge prosjektene gjennom presidentordrer. (©NTB)

donald trump
Nyheter
Energi