– Vi er fortsatt ufyselig dyre

– Det er ikke nok med at kostnadene er gått ned 30 til 40 prosent. 

Eivind Reiten. Foto: Scanpix
Energi

På det oljeindustripolitiske seminaret i Sandefjord tirsdag var tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten tilbake blant oljeeliten. I 2012 ledet han riggutvalget som pekte på at brønnkostnadene på norsk sokkel var langt høyere enn på andre sokler.Ifølge DN tror han ikke oljenæringen vil klare å holde kostnadene nede når oljeprisen kommer tilbake.– Når du kan ta ned kostnadene så mye som fra 2013 til 2016, er det et godt stykke arbeid. Men som nøktern romsdaling forteller det mye om hvor galt det har gått, sa Reiten.Statoils konsernsjef Eldar Sætre sier man var i en industri der man ble belønnet for å løpe fort.– Denne bransjen har en forbausende evne til å tenke likt. Det skapes en psykotisk tilstand, sa Sætre.Sætre mener man glemte det fundamentale; at man er i en syklisk bransje.– Det er ikke nok med at kostnadene er gått ned 30 til 40 prosent. Han må halvere kostnadene, sa Reiten henvendt til Sætre.– Vi er fortsatt ufyselig dyre på noen områder, sa Reiten.

eivind reiten
eldar sætre
Nyheter
Energi