Saudi Arabian capital Riyadh with the 'Kingdom Tower' photographed through a window of the 'Al-Faislia Tower' in the Saudi Arabian capital Riyadh. Saudi Arabias stock exchange has opened up to direct foreign investment for the first time. The decision to open up the Tadawul stock exchange on Monday comes at a crucial time for Saudi Arabia, whose revenue has taken a hit from the plunge in oil prices over the past year. The kingdom is the worlds largest exporter of crude. (AP Photo/Markus Schreiber, File)

Vurderer å investere 40 milliarder i solenergi

Saudi Arabias statseide oljeselskap Saudi Aramco vurderer massive investeringer i solenergi.

Verdens største oljeselskap vurderer nå investeringer på opp til fem milliarder dollar, tilsvarende 42 milliarder kroner, i solenergi som et ledd i å diversifisere seg vekk fra oljeproduksjon, sier kilder til Bloomberg.De samme kildene hevder at HSBC, JPMorgan Chase og Credit Suisse skal være hyret inn til å se på potensielle oppkjøpsmål, samt komme med råd i forbindelse med avtaler. Allerede i år kan de første avtalene komme i stand, sier kildene som ikke er navngitt. Hverken Saudi Aramco eller noen av bankene har ønsket å kommentere opplysningene overfor Bloomberg. På World Economic Forum i Davos var imidlertid Saudi Arabias energiminister og styreleder i Saudi Aramco, Khalid Al-Falih, åpenbart offensiv når det gjelder planene om å bli store på fornybar energi. Han sa blant annet at kongedømmet ønsker å bli et globalt "powerhouse" innen fornybar energi som inkluderer sol, vind og kjernekraft. Innen 2030 vil kongedømmet produsere 30 prosent av kraften sin fra fornybare energikilder, ifølge Bloomberg. Pr i dag har landet bare et solkraftverk i bruk, i tillegg til et lite pilotprosjekt. Det er en fasilitet på 10 megawatt på toppen av parkeringshuset til Saudi Aramcos hovedkvarter, opplyser nyhetsbyrået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også