Fikk jobben med å ta Saudi Aramco på børs

Wall Streets tungvektere nådde ikke opp.

FILE- In this Monday, May 14, 2012 file photo, Prince Mohammed bin Salman waits for Gulf Arab leaders ahead of the opening of Gulf Cooperation Council, as known as GCC summit, in Riyadh, Saudi Arabia. King Salman announced the approval for the "Vision 2030" plan in a short televised announcement on Monday in which he called on Saudis to work together ensure its success. (AP Photo/Hassan Ammar, File) Hassan Ammar

Moelis & Co har landet det attraktive oppdraget som rådgiver for den planlagte børsintroduksjonen av Saudi Aramco, skriver Financial Times.Avisen viser til «tre personer med kjennskap til saken».Det uavhengige og relativt unge New York-selskapet (etablert i 2007) skal dermed ha sikret seg rådgivningen for det som blir tidenes klart største børsnotering.Fungerende kronprins i Saudi Arabia, Mohammed bin Salman, har tidligere anslått en verdsettelse på 2.000 milliarder dollar for de fem prosentene av selskapet som planlegges solgt.Børsintroduksjonen bør skje neste år, men kan ifølge avisen bli forsinket, i tillegg til at antallet aksjer som legges ut kan utvides.Moelis selv har avslått å kommentere saken overfor Financial Times.Børsnoteringen er en del av en større plan der kongedømmet skal privatisere og diversifisere seg bort fra olje. Nettoprovenyet fra nedsalget skal gå til investeringer i ikke-oljerelaterte sektorer.