Imponerende ordrebok i Diamond Offshore

Aksjen fyker rett opp etter kvartalstall.

midwater, semirigg

Diamond Offshore Drilling melder om et nettoresultat på 73,1 millioner dollar, eller 0,53 dollar per aksje, i 4. kvartal 2016.I samme periode året før ble nettoresultatet til sammenligning negativt med 245,8 millioner dollar, eller 1,79 dollar per aksje.Justert for engangseffekter kom nettoresultatet inn på 0,27 dollar per aksje, mot Bloomberg-konsensus på 0,12 dollar aksjen.Driftsinntektene falt fra 555,6 til 391,9 millioner dollar, mot ventet 356,4 millioner dollar.Markedet reagerer på tallene med å sende aksjen opp 5,1 prosent til 17,06 dollar i førhandelen på Wall Street.Ordrebok: 3,6 milliarder dollarToppsjef Marc Edwards forklarer resultatfremgangen med kostnadskutt og mer effektive rigger.- Til tross for et ekstremt utfordrende marked, begynner Ocean GreatWhite, Ocean Scepter og Ocean BlackRhino alle på nye kontrakter i 1. kvartal, og bidrar til vår sterke ordrebok og likvide posisjon, sier han i en kommentar.Ved årsskiftet var ordreboken oppe i 3,6 milliarder dollar, eller arbeid tilsvarende 25 riggår.Rundt 94 prosent av Diamonds tilgjengelige riggdager på ultradypt vann for 2017 er kontraktsfestet med kunder på øverste hylle, skriver selskapet.Les mer om tallene her.