Økning i oljelagrene

De amerikanske råoljelagrene steg 14,2 millioner fat forrige uke.

Statistikk fra American Petroleum Institute (API), som er USAs største bransjeorganisasjon for petroleumsindustrien, viste tirsdag kveld ifølge Bloomberg News og TDN Finans at de amerikanske råoljelagrene steg 14,2 millioner fat forrige uke.Bensinlagrene steg med 2,9 millioner fat, mens destillatlagrene var opp 1,37 millioner fat.WTI mars-kontrakten ble handlet til 52,24 dollar pr fat rett før API-tallene ble sendt til abonnentene, mens kontrakten ble notert til 51,83 dollar fatet rundt fem minutter etter. Kontrakten stengte på 52,17 dollar fatet.I skrivende stund omsettes den amerikanske lettoljen for for 51,57 dollar fatet og er ned 1,15 prosent intradag. Brentoljen er ned 0,78 prosent til 54,62 dollar.