Oljeprisene stiger

Donald Trump sprer frykt.

Oljeprisene er på offensiven fredag morgen.Brent april-olje stiger 0,5 prosent til 56,83 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker opp 0,6 prosent til 53,86 dollar fatet.Markedet bekymrer seg også for president Donald Trumps ordskifte med flere land, og særlig Iran.Trump-administrasjonen har satt Iran «on notice» etter gjennomføringen av en ballistisk missiltest.- Har Iran i bakhodetSjefanalytiker Naeem Aslam hos Think Markets i London tror Iran-meldingene kan bidra til mer volatilitet i oljeprisen.- Hvis USA gjeninnfører sanksjonene mot Iran, kan det skape flere problemer for EU-partnerne deres, sier han til CNBC.- Nye sanksjoner mot Iran er noe kortsiktige tradere har i bakhodet. Det er mer på risikoradaren enn det ellers ville ha vært, istemmer sjefanalytiker Ric Spooner hos CMC Markets i Sydney.Uttalelser fra Russlands energiminister Alexander Novak om at oljeprodusenter har kuttet i tråd med avtalen før jul bidrar ifølge nettstedet også til å støtte oljeprisene.