Overraskende stor lagerøkning

EIA sin statistikk for de amerikanske råoljelagrene ble presentert onsdag ettermiddag.

Fasiten var en økning på hele 13,8 millioner fat, mot en ventet økning på 2,5 millioner fat, ifølge Bloomberg og TDN Finans.Bensinlagrene falt med 0,9 millioner fat, mens det på forhånd var ventet en økning på 1,5 millioner fat. Oljeprisene skyter opp etter publiseringen av tallene.I skrivende stund handles brent opp 0,80 til 55,49 dollar pr fat, mens WTI-oljen er opp 0,25 prosent til 52,30 dollar pr fat. Høy importOljeanalytiker i DNB Torbjørn Kjus kommenterer at den store lagerøkningen skyldes veldig høy import. - Noen spekulerer i at raffineriene importerer mer nå før en mulig "Border Adjustment Tax" blir iverksatt, noe som vil øke prisen på importert råolje, skriver han i et notat. Han peker på at det var trekk i bensinlagrene og at den totale etterspørselen var sterk.- Disse faktorene fjernet noe av den mest bearish oppfatningen av dataene, skriver han.