Questerre-rally etter gladmelding

- Suksessen er forbausende stor, sier toppsjef.

Questerres uriskede potensielle ressurser i Utica-forekomsten i St. Lawrence Lowlands, Quebec estimeres til netto 965 millioner fat oljeekvivalenter, går det frem av en børsmelding onsdag morgen.Estimatet er 30 prosent høyere enn de netto 738 millioner fatene Netherland, Sewell & Associates kom frem til ved utgangen av 2010.Videre er selskapets uriskede, betingede ressurser (contingent resources) estimert til 150 millioner fat oljeekvivalenter.Disse ressursene ble ikke estimert i 2010, grunnet den høye usikkerheten rundt det økonomiske potensialet den gangen.- Etter at ny lovgivning ble vedtatt i desember , har vi oppdatert vår ressursvurdering av Utica. Vår tilsvarende Ohio Utica-forekomst i USA har vist forbausende stor suksess ved bruk av ny teknologi, sier toppsjef Michael Binnion i en kommentar.Questerre har fått en pangstart på Oslo Børs, og spretter opp 13,3 prosent til 5,11 kroner i tidlig handel onsdag.Hele meldingen her.