Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,28 prosent til 56,97 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,32 prosent til 54,00 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Økt spenning mellom Iran og USA bidro ifølge Bloomberg News og TDN Finans til oppgang i oljeprisene fredag, men oppgangen avtok noe etter at ukestall fra Baker Hughes fredag kveld viste at tallet på aktive borerigger i USA økte med 17 til 583, som er det høyeste antallet siden oktober 2015.Opec legger 13. februar frem sin månedsrapport, som vil vise oljeproduksjonstallene for januar.- Markedet avventer de første offisielle Opec-tallene, og holder et vaktsomt øye på responsen fra USA. De stabile, høyere prisene bringer tilbake amerikansk produksjon. Ikke i noe rush, men nok til å hindre oljeprisene i å stige kraftig, sier ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg News.