Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene stiger litt, men er betydelig lavere enn da Oslo Børs stengte mandag.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,05 prosent til 55,75 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,02 prosent til 53,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisene falt mandag ifølge Bloomberg News og TDN Finans det meste på mer enn to uker, før USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ventes å rapportere en vekst i amerikanske oljelagre på 2,5 millioner fat i løpet av uken frem til 3. februar. Det vil i såfall bli den femte ukentlige økningen på rad.Russland forsvarte mandag Iran mot anklager fra USA om at nylige iranske missiltester er et brudd på atomavtalen av 2015 mellom Iran og flere verdensmakter. Russland avviste utsagnet fra USAs president Donald Trump om at Iran er verdens «number one terrorist»-land.- Det er høyst usannsynlig at økt amerikansk oljeproduksjon vil utligne produksjonskuttene fra Opec og andre land. Det vil kunne utsette rebalanseringen av oljemarkedet, men vil ikke kunne stanse den, sier økonom i Overseas-Chinese Banking i Singapore, Barnabas Gan, til Bloomberg News.