Statoil-rapportens lyspunkt

DNB Markets øyner høyning av estimater.

Statoil la i morges frem resultater for 4. kvartal, og aksjen straffes med et kursfall på 1,3 prosent til 154,50 kroner på Oslo Børs.DNB Markets var blant dem som ble skuffet.Rapporten viste en justert EBIT (driftsresultat) på 1,66 milliarder dollar, mot DNBs estimat på 2,34 milliarder og konsensus på 2,07 milliarder dollar.Justert EPS (resultat per aksje) for perioden endte på minus 0,01 kroner, mot DNBs estimat på 0,21 og konsensus på 0,19 kroner.Guider opp produksjonenDog finner meglerhuset et lyspunkt i Statoil-rapporten.- Samtidig guider selskapet opp produksjonsnivået for 2017-19 med gjennomsnittlig fem prosent, mens investeringsnivået for 2017 er guidet å komme inn på 11 milliarder dollar, noe over vårt estimat på 10 milliarder dollar i 2016, heter det videre.DNB Markets venter at den sterke produksjonsguidingen vil løfte konsensus for resultat per aksje med 4-6 prosent for 2017 og 2018.Før evt. egne justeringer etter rapporten, og dagens kapitalmarkedsdag, har DNB Markets en kjøpsanbefaling med kursmål 170 kroner.Oppdaterer markedetKapitalmarkedsdagen finner sted i London, og starter klokken 12:30 norsk tid.Her vil Statoil presentere sin strategi for økt verdiskaping fra en attraktiv prosjektportefølje.Selskapet trekker frem tre viktige prioriteringer.

    Investere i neste generasjons prosjektportefølje med radikalt forbedrede balansepriserOpprettholde finansiell kapasitet; med finansiering av prosjekter og positiv kontantstrøm med en pris på 50 dollar per foe (fat oljeekvivalenter) i 2017Realisere strategien om høy verdiskapning og lave karbonutslipp
Les mer her.