- Statoil senket av Bloomberg-artikkel

Fem meglerhus gjentar kjøpsanbefalinger. Bloomberg nekter for at de har gjort noe feil.

Etter skuffende kvartalstall og kapitalmarkedsdag i London ble Statoil straffet med 3,1 prosent kursnedgang til 151,70 kroner i går.Trenden fortsetter i onsdagens handel, og aksjen faller nye 2,1 prosent til 148,50 kroner.- Bloomberg tok feilNordea Markets mener gårsdagens fall skyldtes en feilaktig Bloomberg-artikkel, melder TDN Finans.Bloomberg siterte finansdirektør Hans Jakob Hegge på 12-14 milliarder kroner i årlige investeringer i 2018-20, noe som vil være en betraktelig økning.- Det ble imidlertid aldri nevnt noe om dette under deres kapitalmarkedsdag (bortsatt fra en graf), og når vi tok kontakt med Statoil selv ba de oss om å bruke materialet fra kapitalmarkedsdagen som den beste veiledningen. Vi velger derfor å se på uttalelsene i Bloombergs artikkel som en misforståelse, skriver meglerhuset ifølge TDN Finans.Nordea venter minst to år til med bedring i kontantstrømmen, samtidig som Statoil-ledelsen vil holde igjen på investeringene også neste år.Bloomberg: - Vi tok ikke feilHos Bloomberg sier de at de ikke har gjort noe feil og at de har sitert CFO ordrett på investeringsplanene etter 2016.Slik lød sitatet i starten på artikkelen på Bloomberg: «Statoil ASA, Norway’s biggest oil company, is ready to increase investment again as it reaps the benefit of drastic cost reductions it pushed through after oil’s collapse - - cuts that it vowed to deepen even further. After slashing investments by half in two years to $10 billion in 2016, the company plans to spend $11 billion in 2017 and $12 billion to $14 billion in each of the three following years, Chief Financial Officer Hans Jakob Hegge said in an interview at the company’s capital markets day in London.The increase will come even as Statoil lowered its long-term oilprice assumptions and warned that market volatility will continue in the short term».Omdal er mest bullMeglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling med kursmål 180 kroner.I tillegg til Nordea velger både Arctic Securities, DNB Markets, Pareto Securities og Société Générale å gjenta sin kjøpsanbefaling på aksjen, melder nyhetsbyrået.De fleste peker også på at produksjonsguidingen ble tatt opp.Den største optimisten blant de fem nevnte meglerhusene er ifølge TDN Finans Pareto og Trond Omdal, som ser aksjen i 200 kroner. Omdal ser dermed en oppside på hyggelige 35 prosent fra dagens nivåer.Pareto-analytikeren gjestet HegnarTV 30. november i fjor, og snakket varmt om Statoil da også. Se sendingen i opptak her.