Statoils milliardsalg fullført

Statoils salg av hele sin oljesandvirksomhet i den kanadiske provinsen Alberta til Athabasca er fullført.

Statoil og Athabasca Oil Corporation har ifølge en melding sluttført sin tidligere kunngjorte transaksjon, der Statoil har solgt hele sin oljesandvirksomhet i den kanadiske provinsen Alberta til Athabasca.Transaksjonen omfatter det produserende demonstrasjonsanlegget Leismer, og det ikke utbygde Corner-prosjektet, i tillegg til en rekke midtstrømkontrakter knyttet til Leismer-produksjonen.   Statoil har mottatt 431 millioner canadiske dollar i kontanter (etter vanlige sluttføringsjusteringer), samt 100 millioner ordinære aksjer i Athabasca, noe som utgjør nærmere 20 prosent av selskapets aksjekapital.Statoils aksjepost vil bli forvaltet som en finansiell investering. I tillegg vil inntil 250 millioner canadiske dollar bli betalt i en serie med betingede betalinger de neste fire årene, avhengig av produksjonsnivåer og rådende oljepriser, heter det.