ExxonMobil med kjempekjøp

Den amerikanske oljegiganten gjør milliardkjøp i Mosambik.

AP Photo
Energi

Torsdag opplyser selskapet at det har inngått en avtale med Eni om kjøp av en indirekte eierandel på 25 prosent i Area 4-blokken i Rovuma-basenget offshore Mosambik.Kjøpssummen er oppgitt til 2,8 milliarder dollar, tilsvarende om lag 24 milliarder norske kroner. Eni har lenge vært på jakt etter en partner som kunne hjelpe til med å få ressursene fra det afrikanske landet ut i markedet, og Exxon har vært ansett som den mest aktuelle kandidaten, ifølge Financial Times. Eierandelen er gjennom Eni sitt datterselskap Eni East Africa, og dersom avtalen blir godkjent, vil ExxonMobil og Eni eie 35,7 prosent hver av Eni East Africa, mens kinesiske CNPC eier 28,6 prosent.

exxonmobil
eni
gass
mosambik
Nyheter
Energi