Aker BP melder om et resultat etter skatt på 68,8 millioner dollar i 1. kvartal 2017, mot 32,2 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 84 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,20 dollar, mot 0,16 dollar ved samme korsvei året før og ventet 0,25 dollar per aksje.Resultatet før skatt ble pluss 226,8 millioner dollar, sammenlignet med minus 15,6 millioner dollar året før. Her var det ventet et resultat på pluss 235 millioner dollar.Driftsresultatet ble 273,3 millioner dollar, mot minus 23,3 millioner dollar året før, og ventede pluss 267 millioner dollar.EBITDA steg fra 129 til 487 millioner dollar i kvartalet.Driftsinntektene beløp seg til 646,3 millioner dollar, sammenlignet med 204,8 millioner dollar i 1. kvartal 2016. Det var ventet en omsetning på 653 millioner dollar.Cash is king
Kontantstrømmen fra driften endte på 438,1 millioner dollar, noe som er en kraftig oppgang fra 188,8 millioner dollar i 1. kvartal i fjor. rapporten presentasjonen
I februar betalte selskapet ut et kvartalsvis utbytte på 0,185 dollar per aksje, og det samme skal betales ut i mai. - Ambisjonen om å opprettholde et utbyttenivå på minimum 250 millioner dollar per år på mellomlang sikt, og å øke dette nivået straks Johan Sverdrup er i produksjon, gjentas, skriver selskapet.Aker BP er i rute til å sende inn tre PUD-er (planer for utvikling og drift) i løpet av 2017, det vil si Valhall Vest, Snadd og Storklakken.- Aker BP fortsatte å levere solide resultater i 1. kvartal, med stabil, trygg og effektiv drift og sterke boreresultater. Utviklingsprosjektene og leteaktivitetene skrider frem som planlagt. Selskapet fortsetter å bygge på en sterk plattform for ytterligere verdiskapning, sier toppsjef Karl Johnny Hersvik i en kommentar.Her er og .