KjøpLogg inn

DNO gjør comeback på norsk sokkel

DNO har ikke vært på norsk sokkel siden 2007, men er nå på vei tilbake. 

Publisert 27. april 2017 kl. 09.30
Oppdatert 27. april 2017 klokken 09.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 95 ord
DNO produksjon i Yemen. Foto: DNO

DNO er på vei tilbake til Norge, og har startet prosessen med å bli prekvalifisert som lisenseier på norsk sokkel, viser dokumenter som Petro.no har fått tilgang til.«DNOs ambisjon er å etablere seg som en langsiktig strategisk aktør på den norske kontinentalsokkelen med deltagelse i hele verdikjeden (leting, utvikling og produksjon), først som rettighetshaver og over tid som operatør», skriver selskapet i et brev til Olje- og energidepartementet. Det norske aksjeselskapet DNOILCO AS er etablert og landsjef for Norge er Chris Spencer. Største aksjonær i DNO ASA er Rak Petroleum med en eierandel på over 40 prosent.