Driftsoppdatering fra Wentworth Resources

Børsmyggen er ute med en driftsoppdatering mandag.

Ifølge oppdateringen produserte Wentworth Resources 43 millioner standard kubikkfot gass per dag fra Mnazi Bay i Tanzania i første kvartal 2017.Det er innenfor selskapets guiding på mellom 40 og 50 millioner standard kubikkfot per dag. "Som vi forventet, startet Tanzania Petroleum Development med levering av gass til en industriell kunde, Goodwill Tile Factory, i første kvartal, noe som demonstrerer etterspørselsvekst fra den industrielle sektoren", skriver selskapet i oppdateringen.Etterspørselen er forventet å vokse gjennom 2017 når Dangote Cement begynner å bruke gass som kraftkilde, opplyses det.Av oppdateringen fremgår det også at Tanzanias statsoljeselskap (TPDC) har betalt regningene fra Wentworth for de to siste månedene av fjoråret, som var utestående ved årsslutt.Selskapet skal også ha betalt et krav fra 2015.De kombinerte kontantbetalingene var på totalt 4,9 millioner dollar netto til Wentworth, og disse midlene har hovedsaklig blitt brukt til å betale utestående krav fra operatøren, Maurel et Prom.I forbindelse med selskapets aktivietet i den nrodre delen av Mozambique, opplyses det at selskapet har fullført reprosesseringen av om lag 1000 km seismiske data, og at tolkningen av disse er i ferd med å bli fullført.Neste skritt er å sikre en industriell partner for å bore en avgrensningsbrønn i 2018, noe selskapet jobber med nå.Aksjen stiger 5,17 prosent til 3,05 kroner ved lunsjtider.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også