KjøpLogg inn

En skikkelig pengemaskin?

Publisert 25. april 2017 kl. 14.11
Oppdatert 25. april 2017 klokken 14.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 116 ord

- Barentshavet har de nest laveste funnkostnadene, kun slått av Mosambik, sier administrerende direktør Halfdan Millang i oljeselskapet RN Nordic Oil, datterselskap av det russiske oljeselskapet Rosneft, til dn.no.Olje- og energiminister Terje Søviknes mener dette viser at oljeboring i Barentshavet er lønnsomt.- Letebrønnene i Barentshavet er blant de aller billigste Statoil borer i år, sier Statoils letesjef Tim Dodson til dn.no.Det er ventet at Statoil vil bore fem brønner i Barentshavet i 2017 og anslår at hver brønn koster 200 millioner kroner, bare en fjerdedel av kostnadene for noen år siden. Oljelisensen Johan Castberg skal nå være lønnsom med en oljepris på 35 dollar.I skrivende stund omsettes et fat Nordsjøolje for 51,69 dollar, opp 0,17 prosent.