PGS øker ordreboken kraftig

Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin

PGS å legge frem inntekter på rundt 155 millioner dollar i 1. kvartal 2017, går det frem av en børsmelding torsdag kveld.EBITDA (driftsresultat før amortiseringer og avskrivninger) forventes til rundt 30 millioner dollar.Det lave tallet forklarer selskapet hovedsaklig med relativt lav investeringsaktivitet i multiklient. Multiklient-inntektene endte på rundt 80 millioner dollar i kvartalet, hvorav pre-funding utgjør omtrent halvparten. Marinkontraktinntekter endte på rundt 60 millioner dollar. Øker ordreboken kraftigSelskapet estimerer en ordrebok per 31/3 2017 på rundt 340 millioner dollar, det høyeste nivået på to år og en betydelig økning sammenlignet med 215 millioner dollar ved utgangen av 2016.På samme tid i fjor var ordreboken på 204 millioner dollar.Multiklient utgjør ifølge PGS omtrent 200 millioner dollar av dagens ordrebok.- Økningen i ordreboken representerer et sterkt, positivt skifte som forbedrer visibiliteten på inntektssiden betydelig, og styrker min tro på at vi vil være i stand til å levere et 2017 i tråd med våre planer, sier toppsjef Jon Erik Reinhardsen i en kommentar.Les mer her.