KjøpLogg inn

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene fortsetter nedover torsdag morgen.

Publisert 27. april 2017 kl. 08.22
Oppdatert 27. april 2017 klokken 08.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,33 prosent til 51,65 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,48 prosent til 49,38 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Prisene fortsetter ifølge Bloomberg News og TDN finans dermed nedgang, i en situasjon hvor investorer veier effekten av økende amerikansk oljeproduksjon opp mot effekten av et fall i overfylte råoljelagre. USAs energiinformasjonskontor (EIA) offentliggjorde onsdag statistikk for amerikansk oljeforsyning i uken frem til 21. april.Oljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, bedømmer ukestatistikken som nøytral overfor oljemarkedet.«Vi så et betydelig trekk i råoljelagrene, til tross for at oljeproduksjonen i USA ble rapportert opp ytterligere 13.000 fat pr dag fra uken før. Amerikansk oljeproduksjon har nå økt med 0,3 millioner fat pr dag siden nyttår, ifølge ukentlige tall, men dette overskygges stadig av økningen i raffineriutnyttelsen siden årsskiftet. Dette er grunnen til at råoljelagrene svekkes. Samlede kommersielle petroleumslagre steg imidlertid med 6,6 millioner fat, og implisert etterspørsel var meget svak på kun 19,1 millioner fat pr dag, så vårt inntrykk er ikke positivt ut ifra disse tallene», skriver Kjus i en kommentar, ifølge TDN Finans.USAs råoljelagre ble redusert med 3,64 millioner fat i den tredje ukentlige nedgangen på rad, mens det ifølge analytikere var ventet å falle 1,75 millioner fat.- Så lenge amerikansk oljeproduksjon fortsetter å trende oppover, vil vi oppleve press på oljeprisene. For at det skal bli noen varig prisoppgang, må Opec fastholde sine produksjonskutt, og USAs produksjon minst stabilisere seg, sier ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg News.Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih uttalte onsdag at han vil snakke med Russlands oljeminister Aleksander Novak denne uken, og møte ham i løpet av de neste to ukene.