KjøpLogg inn

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger igjen fredag morgen.

Publisert 28. april 2017 kl. 09.09
Oppdatert 28. april 2017 klokken 09.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord

Brent-oljen er fredag morgen opp 0,91 prosent til 51,91 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,49 prosent til 49,46 dollar fatet.Oljeprisen snur dermed etter flere dager med fall, og etter å ha nådd månedens bunnotering torsdag da råvarebørsen stengte i New York i går.Mens USAs oljeproduksjon ifølge TDN Finans er den høyeste siden august 2015, og antall aktive borerigger i USA er på sitt høyeste siden april 2015, har Saudi-Arabias energiminister erkjent at det første kvartalet med Opec-produksjonskutt ikke har lyktes i å få verdens oljelagre ned under femårsgjennomsnittet.- Nå som prisen på WTI-olje er under 50 dollar per fat, er markedet i en viss vente-og-se-modus, og det er en forventning om at lagrene skal begynne å svekkes. De fleste venter at Opecs produksjonskutt forlenges, og det kan være en viss oppside hvis dette blir bekreftet, sier Ric Spooner ifølge TDN Finans, analytiker i CMC Markets i Sydney.