Ivan Kverme

- Kan ikke tillate oss å bli overrasket igjen

Statoils konsernsjef Eldar Sætre taler under Statoils årlige Future Energy Forum i Stavanger.

Sætre uttaler under Statoils årlige Future Energy Forum i Stavanger mandag at han er klar på at bransjen må lære av sine gjentatte tidligere feiltrinn, og at selskapene ikke kan tillate seg igjen å bli overrasket av et oljeprisfall, ifølge TDN Finans. - Jeg er mer optimistisk enn det jeg var for noen år siden, og jeg tror at markedet trolig vil gi oss mer hjelp etter hvert. Men vi må likevel ikke senke skuldrene, sier han.Konsernsjefen understreker at Statoil skal fortsette en kultur på permanent basis som dreier seg rundt "kontinuerlig forbedring".- Oljeprisen kommer til å falle igjen, og vi kan derfor ikke tillate oss å bli overrasket hver gang oljeprisen snur ned. Dette er en feil jeg har vært med på å ta før, sier Sætre, som beskriver prosessen som en "kulturell reise" for oljenæringen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også