REC-sjefen: - I dette markedet må vi vokse

Er billigere enn konkurrentene, også etter priskutt.

REC Silicon la i morges frem tall for 1. kvartal under forventning.Markedet reagerte først med å sende aksjen ned, før uttalelser fra ledelsen og stigende silisiumspriser snudde trenden.Nå har aksjen snudd ned igjen, og står i skrivende stund i 1,11 kroner - ned 0,5 prosent.På kvartalspresentasjonen som ble overført her på Hegnar.no kunne toppsjef Tore Torvund fortelle at selskapet jobber med lange avtaler med flere halvlederprodusenter, og at flere av avtalene ventes landet rundt årsskiftet.- Her må vi vokseOverfor TDN Finans påpeker Torvund at etterspørselen etter silisiumwafere til halvledere øker omtrent i takt med verdens BNP.- Å komme inn i det markedet er vanskelig, og aktørene krever høy kvalitet og langsiktige kontrakter. For silisium er REC Silicon ett av fem selskaper som kan møte kravene, sier han.Samtidig vil selskapet ifølge nyhetsbyrået utnytte produksjonskapasitet ved å selge silangass til solcellepanelproduksjon i Kina.- Vi må vokse i markedet for silangass brukt i solcellepaneler. Vi har 70-80 prosent av markedet for silangass som brukes i mobiltelefoner og lignende, og kunne levert til 100 prosent av markedet. Men det vil ikke våre kunder godta. For å gå inn i dette markedet har vi måttet gå litt ned på prisen, men vi er fortsatt billigere enn våre konkurrenter, sier Torvund til TDN Finans.