African Petroleum-krangel blir advokatmat

Tidspunktet er sensitivt.

In this recent undated handout photo, Chinese dissident and Nobel Prize laureate Liu Xiaobo, left, is attended to by his wife Liu Xia in a hospital in China. Liu Xiaobo has been released from prison on medical parole after being diagnosed earlier June 2017 with late-stage liver cancer and is being treated in a hospital in the northeastern city of Shenyang. He had been more than half-way through an 11-year sentence after being convicted in 2009 on subversion charges. (Photo via AP)
Energi
Lille African Petroleum har fått gjennomgå på Oslo Axess for sin krangel med gambiske myndigheter om leterettighetene for to av landets mest lovende offshore-blokker, A1 og A4.Aksjen hentet seg noe inn torsdag, men eri fredagens handel. Aksjen står i skrivende stund i 2,37 kroner, som tilsvarer en nedgang på 8,9 prosent.Hyrer inn advokaterEtter stengetid i Oslo i går ble det kjent at Gambias oljeminister søker juridisk hjelp.- African Petroleum-saken er noe vi skal få rådgivning på av et juridisk team, sa Fafa Sanyang til Reuters torsdag.Gambiske myndigheter har to ganger denne uken varslet at de har avsluttet samtalene med African Petroleum om en forlengelse av leterettighetene på de to blokkene, men African Petroleum har like mange ganger slått tilbake og hevdet at lisensene i henhold til betingelsene, .Markedet reagerte uansett med å sende aksjen kraftig ned på Oslo Axess. Tirsdag , onsdag .Sensitivt tidspunktAfrican Petroleum-sjef Jens Pace fortalte på en telefonkonferanse for investorer torsdag at selskapet siktet mot å , og at et møte mellom selskapets lokale representant og ministeren var avtalt senere samme dag.- Jeg har ikke noe møte i dag, med verken African Petroleum eller noen annen investor, avkreftet Sanyang overfor nyhetsbyrået i går.Krangelen kommer ifølge Reuters på et sensitivt tidspunkt for African Petroleum, som i april meddelte markedet om om å overta en 70 prosent eierandel i de to omtalte Gambia-blokkene, i tillegg til en blokk i nabolandet Senegal.Toppsjef Pace sier ifølge nyhetsbyrået at en initiell avtale om å diskutere det mulige salget til en ikke navngitt tredjepart fortsetter.