African Petroleum vil inngå konstruktiv dialog

Aksjen henter seg noe inn torsdag.

In this recent undated handout photo, Chinese dissident and Nobel Prize laureate Liu Xiaobo, left, is attended to by his wife Liu Xia in a hospital in China. Liu Xiaobo has been released from prison on medical parole after being diagnosed earlier June 2017 with late-stage liver cancer and is being treated in a hospital in the northeastern city of Shenyang. He had been more than half-way through an 11-year sentence after being convicted in 2009 on subversion charges. (Photo via AP)
Energi
African Petroleum har fått gjennomgå på Oslo Axess for sin krangel med gambiske myndigheter om leterettighetene for to av landets mest lovende offshore-blokker, A1 og A4.Aksjen henter seg dog noe inn i torsdagens handel, og topper vinnerlisten med en oppgang på 19,1 prosent til 2,74 kroner.Selskapet varslet i går en telefonkonferanse med investorer for å oppklare situasjonen, og der opplyste African-sjef Jens Pace ifølge Reuters at førsteprioriteten er å engasjere seg i konstruktiv dialog med gambiske myndigheter etter at disse avsluttet samtaler om å forlenge leterettighetene.African Petroleums representant i Gambia har avtalt et møte med landets oljedepartement senere i dag.