Aker Solutions var blant flere tallfremleggere onsdag morgen.Markedet belønner aksjen med en oppgang på hele 10,5 prosent til 40,16 kroner i tidlig handel. Ingen aksjer stiger mer så langt.Selskapet gjorde det svakere enn ventet på de fleste tallstørrelser, men analytikerne lar seg begeistre av at underliggende EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) kom inn på 400 millioner kroner i 2. kvartal.- Det er 11 prosent høyere enn markedsforventningene. Sammen med uendret guiding og god ordreinngang, venter vi at aksjen vil stige fra start,ifølge Reuters i et notat til sine kunder før børsåpning.Hva med 2018?Citi skriver ifølge TDN Finans at 400 millioner kroner var på linje med deres forventninger. Meglerhuset peker på en bedre realisert margin, som følge av en omfattende kostnadskuttplan og god gjennomføring av arbeid i ordreboken.Samtidig mener Citi at ordreinngangen var svak i kvartalet, i tillegg til at volumene og marginene på nye ordre fra 2018 ifølge nyhetsbyrået utgjør en sentral usikkerhet for selskapet. Handelsbanken Capital Markets mener ifølge TDN Finans at ordreinngangen i 2. kvartal var bedre enn ventet, og karakteriserer guidingen som«positiv til nøytral».