Oljeprisene er lite endret fredag morgen, men ligger ifølge TDN Finans an til å ende uken med oppgang. Den positive utviklingen på ukesbasis skyldes utsikter til høyere etterspørsel enn ventet i 2017 og fallende amerikanske råoljelagre.Det internasjonale energibyrået (IEA) oppjusterte i sin månedsrapport torsdag ventet etterspørselsvekst etter olje i 2017 og 2018 med 100.000 fat pr dag.- Vi ser noen tegn der ute til at ting retter seg. Verdens oljeetterspørsel kommer til å fortsette å vokse, sier Andy Lipow i Lipow Oil Associates til The Wall Street Journal.- Stigende produksjon i USA og også stigende Opec-produksjon er den største fallgruven for oljeprisoppgangen, sier råvareanalytiker Will Yun i Hyundai Futures Corp. ifølge TDN Finans til Bloomberg News.Nå handles Brent-oljen for 48,44 dollar, opp 0,04 prosent, mens prisen var 48,11 dollar fatet da børsen stengte torsdag.