Plattformen ba om assistanse søndag kveld etter at gassdetektorene hadde fanget opp en lekkasje, melder NRK. De omtrent 600 ansatte som var om bord, måtte mønstre ved livbåtene, klare til å evakuere.Det skal ha dreid seg om en mindre lekkasje av kondensat, også kalt lett olje, og den var under kontroll etter 20 sekunder. Evakueringen ble derfor kansellert, og det var ikke behov for hjelp fra Hovedredningssentralen.Det er Statoil som er operatør på Gina Krog-feltet. Selskapet opplyser at produksjonen på feltet var stengt av da lekkasjen skjedde.– Selve hendelsen var udramatisk med tanke på at det var snakk om en halv desiliter lett olje. Men når det blir utslag på detektoren og alarmen går, så er det bare én instruks som gjelder, og det er å mønstre ved livbåtstasjonene, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil.Statoil har gått gjennom systemene på plattformen, og produksjonen er nå tilbake i full drift.(©NTB)