Oljeprisen over 50 dollar

Oljeprisene stiger onsdag for tredje dag på rad etter betydelig fall i de amerikanske oljelagrene. 

Energi

Oljeprisene stiger onsdag morgen for tredje dag på rad, etter at tirsdagens bransjetall viste et betydelig fall i oljelagrene i USA i forrige uke, skriver Bloomberg og TDN Finans. American Petroleum Institute (API) rapporterte et fall i amerikanske oljelagre på 10,2 millioner fat.Tallene sender Brent-oljen igjen over 50 dollar, som i skrivende stund handles for 50,61 dollar fatet, etter en oppgang på 0,82 prosent. WTI-oljen stiger 1,09 prosent til 48,41 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 49,45 dollar fatet da Oslo Børs stengte dørene tirsdag.Venter flere lagertallUSAs energiinformasjonskontor (EIA) offentliggjør sine offisielle lagertall onsdag ettermiddag, hvor det ifølge Bloomberg er ventet et fall på 3 millioner fat.Hvis EIA gjentar det fallet API opererer med, vil det være den største reduksjonen i amerikanske oljelagre siden september, skriver TDN Finans.Energiminister Suhail Al Mazrouei i De forente arabiske emirater (UAE) gjentok også tirsdag sin forpliktelse overfor Opecs avtale om produksjonskutt, og sa at landet vil forsterke sine egne kutt i september.- Det er vanskelig å anslå når markedet vil bevege seg over i balanse, fordi så mye er avhengig av prisutviklingen. Olje for nærmere 40 dollar vil kunne gi en ganske rask balansesituasjon, mens priser over 50 dollar per fat vil kunne gi økt produksjon på bred front, og et marked i tilbudsoverskudd for lang tid, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg.

oljeprisen
oljelager
usa
opec
Nyheter
Energi