Saudi-Arabia planlegger å kutte oljeeksportene

Saudi-Arabia sies å kutte august-eksporten med over 600.000 fat per dag. 

Publisert 12. juli 2017 kl. 10.14
Oppdatert 12. juli 2017 klokken 10.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 117 ord
Saudi-Arabia planlegger å kutte oljeeksportene fra landet med over 600.000 fat per dag i august, sier en ikke-navngitt, saudisk industrikilde til Reuters onsdag, ifølge TDN Finans.- Det er sterk etterspørsel for råoljen vår, men vi holder oss til Opec-forpliktelsene våre, sier kilden.Dermed ligger det an til at oljeeksportene fra Saudi-Arabia faller til rundt 6,6 millioner fat per dag, som vil være det laveste nivået på månedsbasis så langt i år.- Saudi-Arabia ønsker å se en bedring i oljemarkedet og akselerere balanseringsprosessen, og venter at andre produsenter vil gjøre det samme.Etterspørselen stiger, mens tilbudet ikke øker utenom fra land som Libya og Nigeria, og vi har startet å se reduksjon i de totale petroleumslagrene de seneste ukene, sier kilden.