Statoil bygger ut Snefrid Nord

Statoil skal bygge ut gassfunnet Snefrid Nord ved Aasta Hansteen-feltet og leverte i dag tillegg til PUD av feltet.

Energi

Statoil og partnere har besluttet å bygge ut gassfunnet Snefrid Nord ved Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet, går det frem av en melding torsdag.Statoil leverte derfor i dag et tillegg til plan for utbygging og drift (PUD) av Aasta Hansteen-feltet som beskriver Snefrid Nord-utbyggingen.Funnet, som etter planen skal starte produksjonen sent i 2019, blir knyttet opp til Aasta Hansteen.Havbunnsrammen og sugeankeret som fester den til havbunnen skal leveres av Aker Solutions i Sandnessjøen, kontrollkablene leveres fra Aker Solutions i Moss, mens Subsea 7 skal levere rør og ekspansjonsrørssløyfer (spools) i tillegg til at de skal utføre alle installasjoner på havbunnen.- Aasta Hansteen er strategisk viktig utbygging fordi plattformen og rørledningen Polarled åpner et nytt område i Norskehavet for gasseksport til Europa. Prosjektene etablerer også ny infrastruktur, som vil skape muligheter for fremtidige feltutviklinger i området, sier Siri Espedal Kindem, direktør for utvikling og produksjon nord i Statoil.Statoil Petroleum er operatør i lisensen med en eierandel på 51 prosent. Partnere er Wintershall med 24 prosent, OMV med 15 prosent og ConocoPhillips med 10 prosent.

statoil
olje & gass
snefrid nord
aasta hansteen
pud
Nyheter
Energi