Subsea 7 får skryt

Analytikere er imponert.

Ivan Kverme
Energi

Subsea 7 åpnet rett opp på dagens spreke kvartalstall .Men utover dagens har aksjen roet seg kraftig ned, og oppgangen er i skrivende stund bare 0,3 prosent til 119,90 kroner.Svak ordreinngang- Nok en gang leverte Subsea 7 mye bedre enn ventet på driften. Kontantstrømmen var imidlertid litt svakere enn ventet til tross for dette, drevet av en økning i arbeidskapitalen, sier analytiker Christopher Møllerløkken i SpareBank 1 Markets til TDN Finans.Flere meglerhus trekker overfor nyhetsbyrået frem ordreinngangen i kvartalet - rundt 141 millioner dollar - som et negativt punkt.Ordrereserven på 5,7 milliarder dollar ved utgangen av 2. inkluderer 856 millioner dollar som fulgte med overtakelsen av enkelte virksomheter fra EMAS Chiyoda Subsea.- Det lyseste punktPå den positive siden peker både Citi og Pareto Securities på god prosjektgjennomføring, mens sistnevnte ifølge TDN Finans karakteriserer marginene som «imponerende».Handelsbanken Capital Markets viser til mye av det samme, og kaller Subsea 7 «det lyseste punktet i oljeservice». Meglerhuset øyner ifølge nyhetsbyrået en økning i kontraktstildelingene i 1. halvår 2018, om energiprisene holder seg på dagens nivåer.

subsea 7
sparebank 1 markets
handelsbanken
pareto
citi
Nyheter
Energi