Den globale oljeproduksjonen stiger

Det internasjonale energibyrået (IEA) opplyser at oljelagrene faller i sin siste månedsrapport.

Kommersielle petroleumslagre i OECD-landene falt til 3.021 millioner fat i juni, fra 3.040 millioner i mai. Det fremgår av Det internasjonale energibyråets (IEA) seneste månedsrapport, ifølge TDN Finans. Ifølge rapporten falt lagrene med 19,2 millioner fat som følge av mye oljeraffinering og eksport av petroleumsprodukter til ikke-OECD-land. Foreløpig data indikerer en videre reduksjon i lagrene for juli i USA og Fujairah, mens flytende lagre falt. Videre økte lagrene i Europa, Japan og Singapore.Forventer økt etterspørselIfølge nyhetsbyrået oppjusterer IEA samtidig vekstanslaget i verdens oljeetterspørsel med 100.000 fat per dag til 1,51 millioner fat per dag, mens for 2018 nedjusteres vekstanslaget med 40.000 fat per dag til 1,37 millioner fat per dag.Sammenlignet med den forrige månedsrapporten endres anslaget for verdens oljeetterspørsel i 2017 til 97,63 millioner fat per dag, som er nedjustert med 0,33 millioner fat per dag fra forrige rapport.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også