DNB Markets kutter kursmål i olje

Tro på lavere oljepriser får konsekvenser.

Energi

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets har nedjustert sine forventninger til oljeprisen for perioden 2017-19.Estimatene for Brent-oljen er tatt ned fra 57 til 54 dollar fatet i 2017, fra 70 til 61 dollar fatet i 2018 og fra 70 til 68 dollar fat i 2019.Dette medfører ifølge meglerhuset ingen endringer på kjøpsanbefalingene for oljeselskapene, men kursmålene justeres ned.Innvanning i Aker BP?I Statoil har DNB Markets tatt kursmålet ned fra 176 til 170 kroner.- Når det gjelder Aker BP, venter vi at en solid balanse, god likviditet, fortsatte kostnadsinnsparinger og utbytte på minst 0,185 dollar per aksje per kvartal i tiden fremover vil gi en positiv kursutvikling. I tillegg kommer potensialet for at selskapet kan gjøre strategiske endringer med innvannende effekt på inntjeningen, heter det i dagens aksjerapport.  Meglerhuset har tatt ned kursmålet i Aker BP fra 180 til 167 kroner.Rører ikke LundinI Lundin Petroleum mener DNB Markets at oppdaterte produksjons-, valuta- og skatteendringer etter 2. kvartalsrapporten veier opp for dempede forventninger til oljeprisen.Der har analytikerne en kjøpsanbefaling med uendret kursmål på 200 svenske kroner.Fredag formiddag faller Statoil 0,3 prosent til 148,90 kroner, Aker BP 1,1 prosent til 145,50 kroner, mens Lundin faller 1,8 prosent til 183,60 svenske kroner i Stockholm.DNB øyner dermed en oppside i de tre aksjene på hhv. 14, 15 og åtte prosent.

dnb markets
aker bp
statoil
lundin
Nyheter
Aksjeanalyse
Energi
Aksjeanalyse