Harvey har rammet 20 prosent av produksjonen

Men flere av operatørene forbereder oppstart. 

Når den amerikanske oljeindustrien klarer å utvinne olje og gass fra skifer og andre harde bergarter, fører det til en energirevolusjon der den energihungrige supermakten blir selvforsynt med gass. Her fra en skiferoljebrønn utenfor Midland, Texas. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Energi
Om lag 18,94 prosent av oljeproduksjonen, tilsvarende en produksjon på 331.370 fat per dag, er tatt ut av drift i den amerikanske delen av Mexicogulfen, på grunn av værsystemet Harvey.I tillegg er 18,12 prosent av gassproduksjonen er ute av drift, opplystee USAs byrå for sikkerhet og miljøtilsyn (BSSE) mandag kveld, ifølge TDN Finans. Søndag kveld ble det opplyst at rundt 21,64 prosent av oljeproduksjonen, tilsvarende rundt 379.000 fat per dag var tatt av drift, mens 25,71 prosent av gassproduksjonen var nede.Videre ble det søndag estimert at 300.000-500.000 fat per dag av Eagle Ford-oljeproduksjonen er tatt ut av drift, ifølge Texas Railroad Commission. Mandag melder Bloomberg News at blant annet BHP Billiton har startet opp igjen produksjon i den vestlige delen av Eagle Ford.Tirsdag meldes det at raffineriene i Texas ble spart, og at flere operatører forbereder gjenoppstart.