Oljeprisene handels noe høyere fredag morgen enn ved stengetid på Oslo Børs. I skrivende stund er Brent-oljen opp 0,63 prosent til 52,44 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,34 prosent til 47,76 dollar fatet. TDN Finans skriver at orkanen Harvey, som er på vei inn til Texas-området, er oppgradert til kategori 2-orkan. Den amerikanske værtjenesten, National Weather Service, oppgraderte den tropiske stormen Harvey til orkan torsdag kveld, og flere store oljeraffinerier i Texas har stengt ned produksjon. Store deler av den amerikanske raffineriindustrien ligger i Texas. Bensinprisene i USA stiger markert.Orkanen Harvey ligger an til å bli den verste stormen som treffer Texas-regionen på mer enn ti år, ifølge Bloomberg News. Den vil også være den første til å treffe Texas etter at regionen har blitt en viktig eksportør av raffinerte oljeprodukter, og analytikere usikre på hvordan dette vil spille seg ut for oljeprisen. - En orkan som treffer oljerelatert infrastruktur i Texas vil ha mye større internasjonal påvirkning enn tidligere tropiske stormer, sier direktør Olivier Jakob i Petromatrix, ifølge nyhetsbyrået..Analytiker Daniel Hynes i Australia & New Zealand Banking Group sier til Bloomberg News at det initielt var en negativ reaksjon i oljeprisen med usikkerhet for hva raffinerinedstengningene kan ha å si for oljemarkedet, mens oljeprisene støttes av at flere oljeplattformer er stengt ned.