Oljeprisene falt onsdag ettermiddag etter at tall fra EIA viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 5,4 millioner fat til 457,8 millioner fat i uken frem til 25. august.Det var et mye større fall enn de 1,8 millionene fat som var ventet, ifølge Bloomberg.Om lag 20 minutter etter publisering av tallene var Brent-oljen ned 1,12 prosent til 51,08 dollar pr fat.TIl sammenligning var prisen for et fat Nordsjø-olje 51,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag. 
Fallet tiltok i styrke onsdag kveld. Torsdag morgen omsettes Brent-oljen for 50,77 dollar pr fat etter en marginal dagsoppgang på 0,08 prosent. - Oversvømmelsen fra Orkanen Harvey har stengt det største raffineriet i USA, og sendt bensinprisene til det høyeste på to år. Til sammenligning faller oljeprisen tilbake, skriver ANZ Bank i et notat, ifølge Reuters.
WTI-oljen omsettes for 45,97 dollar fatet, opp 0,02 prosent. Mye av fallet skyldes orkanen Harvey som herjer i Texas og Louisiana, skriver nyhetsbyrået Reuters.Flere raffinerier har blitt stengt som følge av orkanen, noe som har ført til høyere bensinpriser, men lavere oljeetterspørsel.Goldman Sachs tror det kan ta flere måneder før all produksjonen er "back on track".- Selv om ingen naturkatastrofer er like, tyder lærdommen fra Rita-Katrina at ti prosent av den nåværende bortfalte kapasiteten vil fortsette å være utilgjengelig i flere måneder, sier den amerikanske storbanken. Texas-guvernøren har uttalt at ødeleggelsene fra Harvey er mye større enn etter Katrina.