- Lundin og Aker BP er priset veldig høyt

Rosneft Nordic Oil vurderer oppkjøpsmulighetene i Barentshavet, men mener prisingen av Lundin Petroleum og Aker BP er svært høy.

- Vi har ikke kjøpt noen selskaper, men vi har ikke utelukket det. Hvis du ser på prisingen av Lundin og Aker BP, så er de priset veldig høyt. De ligger i et veldig høyt sjikte, og du kan kun forsvare det om du baker inn en ganske betydelig oppside. Store oljeselskaper gjør ikke det, sier Halfdan Millang, administrerende direktør for Rosneft Nordic Oil, ifølge TDN Finans. Ut fra en rapport gjort i samarbeid med Rystad Energy anser selskapet det norske Barentshavet som et av de mest attraktive offshoreområdene i verden. Derfor ser Rosneft Nordic Oil på mulighetene for både organisk og uorganisk vekst i Barentshavet i Norge, . - Vi ser hovedsakelig etter «asset swaps», sier Millang, og understreker det er mer enn prisen som avgjør.Rosnefts satsning i Norge er en del av strategien om at man skal ha internasjonale eiendeler i produksjon, skriver nyhetsbyrået. Det andre aspektet er at selskapet sitter på flere lisenser rett over delelinjen, slik at det blir helt naturlig å være aktiv på andre siden. - Rundt ti prosent av produksjonen skal være i utlandet. I dag er tallet rundt en prosent, avslutter Millang.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også