Slik går oljeprisen

Oljeprisene er litt ned torsdag morgen etter en pen økning onsdag kveld.

Brent-oljen omsettes for 54,00 dollar pr fat torsdag morgen etter en nedgang på 0,37 prosent.Til sammenligning ble et fat brent-olje omsatt for 53,86 dollar fatet ved børsens stengetid i Oslo onsdag.Et fat WTI-olje omsettes for 49,10 dollar etter en nedgang på 0,12 prosent.Det som støtter oljeprisene er økende etterspørsel fra USA der raffineriene på gulfkysten startes opp igjen etter herjingene til orkanen Harvey, skriver nyhetsbyrået Reuters.Selv om effektene fra Harvey avtar er orkanen Irma nå på vei til Florida, og i følge nyhetsbyrået er det ytterligere to som bygger seg opp i Mexicogulfen.Til tross for stormene betyr den høye oljeproduksjonen, inkludert fra OPEC-landene at det er rikelig med forsyninger til å møte etterspørselen, skriver nyhetsbyrået. - Etterspørselen kan fortsette å bli forstyrret når flere orkaner beveger seg over Karibien, sier senioranalytiker Jeffrey Halley hos meglerhuset OANDA til Reuters. Noe som ikke støtter oljeprisene er at Libyas største oljefelt har kommet tilbake i produksjon.Videre ble API-lagertallene publisert onsdag kveld. De viste en økning på 2,8 millioner fat i råoljelagrene, mens bensinlagrene falt med 2,5 millioner fat.Se også: Slik påviker det globale været oljeprisen


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også