Tyrkia-frykten faller - DNO stiger

Men svingningene kan bli store.

DNO falt på Oslo Børs i går, på trusler fra Tyrkia om at landet vil stanse eksporten av olje fra Kurdistan.Truslene kom etter helgens folkeavstemning, som viste markant flertall for etableringen av en egen stat.- Gamechanger- At tyrkerne har makt til å gjøre det, er det ingen tvil om - og i så fall forsvinner opp mot 400.000 fat per dag fra markedet, konstaterer analytiker Teodor Sveen Nilsen i Sparebank 1 Markets overfor Reuters.Tirsdag korrigerer derimot DNO opp 4,0 prosent til 11,62 kroner.Sveen Nilsen opplyser om at aksjen har vært svak i det siste, og mener markedet i større grad fokuserer på avtalen DNO nylig gjorde med kurdiske selvstyremyndigheter (KRG), som en del av tilbakebetalingen av utestående midler.- Den dealen var en så stor «gamechanger» at det veier mye tyngre enn at grensen til Tyrkia blir stengt i en dag eller to, sier han.- Vil svinge myeKollega Henrik Prøsch Selnes i Fearnley Securities minner Reuters om at resultatet i helgens folkeavstemning ikke er bindende.- Dagens oppgang i aksjen tyder på at markedet har ristet av seg den verste frykten for militære intervensjoner og heller forventer en fredelig løsning med Tyrkia og Bagdad der oljestrømmen fortsetter uavbrutt. Vi tror likevel at usikkerheten i regionen kommer til å forbli svært høy i dagene som kommer, noe som lett kan bidra til høy volatilitet i aksjen, sier han til nyhetsbyrået.DNO har steget 36,9 prosent på Oslo Børs hittil i 2017, og er opp 47,2 prosent de siste 12 månedene.