Aker BP og Hess mot Valhall flanke vest

Aker BP og Hess beveger seg nærmere en endelig investeringsbeslutning.

Aker BP og Hess er nærmere en endelig investeringsbeslutning (FID) for Valhall flanke vest-utviklingsprosjekt i det sørlige området av den norske delen av Nordsjøen, skriver Upstream fredag, ifølge TDN Finans.Front-end engineering and design (FEED)-fasen er ventet ferdig i november 2017, og selskapene sikter seg inn på å nå første olje i 2. kvartal 2020, opplyses det.Aker BP venter at selskapet vil ta en FID og levere en plan for utbygging og drift (PUD), som ventes levert til myndighetene i desember, skriver bransjeavisen.I april meldte Aker BP at de har inngått langtidsallianser som dekker både plattform- og subsea-arbeid, og Valhall flanke vest-alliansen består av Aker Solutions, Subsea 7 og Aker BP.Ifølge Upstream håper Aker BP at Valhall Flanke Vest-prosjektet, og andre prosjekter i området, kan bidra med ytterligere 500 millioner fat oljeekvivalenter til Valhall-feltet.