Aker BP og Hess er nærmere en endelig investeringsbeslutning (FID) for Valhall flanke vest-utviklingsprosjekt i det sørlige området av den norske delen av Nordsjøen, skriver Upstream fredag, ifølge TDN Finans.Front-end engineering and design (FEED)-fasen er ventet ferdig i november 2017, og selskapene sikter seg inn på å nå første olje i 2. kvartal 2020, opplyses det.Aker BP venter at selskapet vil ta en FID og levere en plan for utbygging og drift (PUD), som ventes levert til myndighetene i desember, skriver bransjeavisen.I april meldte Aker BP at de har inngått langtidsallianser som dekker både plattform- og subsea-arbeid, og Valhall flanke vest-alliansen består av Aker Solutions, Subsea 7 og Aker BP.Ifølge Upstream håper Aker BP at Valhall Flanke Vest-prosjektet, og andre prosjekter i området, kan bidra med ytterligere 500 millioner fat oljeekvivalenter til Valhall-feltet.