DNO-fall på kurdisk uro

- DNO-opererte felt er ikke påvirket.

Oslo Børs er marginalt ned mandag ettermiddag, med DNO blant de største taperne.Aksjen faller 6,6 prosent til 9,70 kroner, til tross for at selskapet har mottatt ytterligere fire millioner dollar fra kurdiske myndigheter (KRG) som et resultat av den større eierandelen på Tawke-feltet.- KRG kan bli avstengtUroen rundt kurdiske Kirkuk er nok det som bekymrer investorene.Internasjonale nyhetsbyrået melder mandag at irakiske styrker har tatt kontroll over en militærflyplass i Kirkuk, i tillegg til å ha sikret seg kontroll over et oljefelt og regionens største militærbase, K1.- Kampene setter inntektene fra oljefeltene nær Kirkuk i fare, og selv om DNO-opererte felt ikke er påvirket av dette, er KRG veldig avhengig av inntektene herfra. I verste fall kan KRG bli avstengt fra inntektstrømmen dersom disse feltene kommer under irakisk kontroll, sier Pareto-analytiker Trond Omdal til Reuters.