– Per i dag kan jeg ikke si at vi er klar til å gå inn i fase to av forhandlingene, sa Juncker da brexitforhandlingene ble tatt opp til debatt i plenum i EU-parlamentet tirsdag formiddag.Han kom med samme budskap på EU-toppmøtet i Tallinn i forrige uke.I fase én er det kun vilkårene for selve skilsmissen som diskuteres. EU krever at det må gjøres «tilstrekkelige framskritt» i disse diskusjonene før det kan bli aktuelt å åpne fase to, som også vil omfatte diskusjoner om overgangsordninger og rammeverket for det framtidige forholdet mellom EU og Storbritannia.Målet var opprinnelig å gå videre til fase to i oktober, men dette kan nå bli utsatt til desember.Storbritannias statsminister Theresa May holdt nylig en tale om brexit i Firenze der hun kom med en rekke nye signaler om hva britene ønsker. Dette gjorde det mulig å ta noen skritt framover i fjerde forhandlingsrunde, som ble holdt i Brussel i forrige uke, ifølge EUs sjefforhandler Michel Barnier.– Men vi har ennå ikke gjort tilstrekkelige framskritt til å gå videre til fase to, sa han i EU-parlamentet.– En femte forhandlingsrunde vil finne sted i Brussel neste uke. Vår tilnærming er konstruktiv, for vi ønsker å lykkes, sa han.(©NTB)